Meet Thomas, Data Science Consultant bij NAVARA AI

Even voorstellen:

Hoi, mijn naam is Thomas en ik ben 29 jaar. Ik woon in Utrecht met mijn 2 katten Max & Willy die zich graag tijdens een online vergadering laten zien via de webcam. In mijn vrije tijd sport ik graag en vind ik het leuk om Netflix te kijken. Ik heb voor de wintermaanden een Tacx aangeschaft zodat ik deze twee hobby’s, fietsen en Netflixen, kan combineren. Ook vind ik het leuk om een potje te gamen met vrienden, ideaal tijdens de lockdown.

Wat deed je voordat je bij NAVARA ging werken:

Voordat ik begon bij NAVARA was ik nog student Artificial Intelligence aan de Radboud Universiteit. Ik heb gedurende de laatste 3 maanden van mijn studie een voorspellend model gemaakt om uitvaartverzorgers te helpen op het gebied van communicatie met hun nabestaanden. Dit was een mooi project waarin ik de keuzestress voor nabestaanden heb kunnen verlichten tijdens een moeilijke periode. Ik heb bij het Radboud UMC mijn afstudeerthesis gedaan, waarbij ik een Deep Learning model heb ontwikkeld om prostaatkanker te herkennen in de vorm van MRI-beelden. Ik vond het fijn dat ik zowel een maatschappelijke bijdrage kon leveren als op technisch vlak uitgedaagd werd.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij NAVARA te gaan werken:

Alvorens ik de keuze voor NAVARA maakte diende ik een beslissing te maken over consultancy. Ik was op zoek naar een rol met een goede mix tussen soft en hard skills. De hele dag in een hok te zitten en programmeren is niets voor mij, de interactie met mensen maakt het werk voor mij leuk. Daarnaast vond ik het belangrijk om een bredere kijk op de arbeidsmarkt te krijgen om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Beiden zaken komen terug in een rol als consultant. De keuze voor NAVARA was uiteindelijk makkelijk gemaakt doordat ik in de gesprekken destijds het pragmatisme terugvond dat ik zo belangrijk vind en een sterke can-do houding uitstraalt.

Wat vind jij het leukste aan je rol:

Het leukste aan mijn rol vind ik dat je met veel verschillende view points in aanraking komt. Ook spar je veel met collega’s over hoe zij zaken bij klanten oplossen. Daarnaast is elke klant waarbij je aan de slag gaat ook weer anders. Die diversiteit verrijkt enorm!

Hoe creëer jij impact:

Ik creëer impact door ervoor te zorgen dat we samen de juiste dingen doen. Enerzijds betekent dat het faciliteren van het groepsproces om beslissingen te maken met inachtneming van ieders expertise binnen het team. Anderzijds kaart ik de pijnpunten aan zodat deze op tijd opgelost kunnen worden.

Wat vind jij van werken bij NAVARA?

De mensen maken NAVARA een fijne plek om te werken. Ik ben enorm gelukkig met het huidige team en de nieuwe aanwinsten. Elkaar zien is wat lastiger door COVID maar via digitale kanalen hebben we nog steeds meerdere keren per week contact. Ik kan de kritische blik van mijn collega's altijd raadplegen. Hier komt waardevolle input uit voort. Ook de sociale setting van NAVARA is super, pre-COVID hadden we om de week een borrel op vrijdag. Ik kan niet wachten tot de borrels weer mogen plaatsvinden!

Welk advies zou je aan iemand geven die overweegt de consultancy in te gaan?

Doen! Hierdoor krijg je de kans om in veel verschillende keukens te kijken en met veel verschillende mensen in aanraking te komen. Ook handige vaardigheden komen aan bod. Zoals bijvoorbeeld het omschrijven van een probleemstelling om mensen tot actie over te laten gaan. Zelf zie ik het ontwikkelen van soort gelijke vaardigheden niet terugkomen bij interne posities. Enorm zonde, de overtuigingskracht van een goed verhaal is enorm waardevol.

We ignite. We perform. We improve.

We ignite.
We perform.
We improve.

Let's connect ›