Meet David, Consultant bij NAVARA in de unit Digital engineering-Trade

Even voorstellen:

Hallo, leuk dat je komt kijken wat het inhoudt om een Navariaan te zijn. Mijn naam is David, ik ben Full-Stack Ontwikkelaar bij NAVARA. Ik vind het fantastisch om de cutting-edge van programmeertalen op te zoeken en uit te proberen wat ik daarmee kan maken. In mijn vrije tijd vind ik het heel fijn om muziek te maken. Wanneer ik in een actievere bui ben vind ik het leuk om te gaan wandelen of om een rondje hard te lopen door het Kralingse bos in Rotterdam (waar ik ook woon).

Wat deed je voordat je bij NAVARA ging werken?

Voordat ik bij NAVARA kwam werken, werkte ik voor een ander consultancy bedrijf. De switch naar NAVARA is wat mij betreft echt een no-brainer. Waarom? Dat lees je in het volgende kopje!

Waarom heb je er voor gekozen om bij NAVARA te gaan werken?

NAVARA heeft een goed en eerlijk verhaal. Consultants van NAVARA zijn professionals in hun vakgebied en gedreven om impact te maken bij een breed scala aan klanten. Daarnaast zorgen wij er bij NAVARA voor dat de software die wij maken ook een positieve maatschappelijke impact heeft.

Wat vind jij het leukste aan je rol?

Het is heel gaaf om te zien dat het gene wat ik samen met mijn team bedenk binnen een aantal weken in productie genomen en gebruikt kan worden. Dit maakt het werk tastbaar: van concept naar productie kan namelijk heel snel gaan.

Hoe creëer jij impact?

In mijn rol als ontwikkelaar heb ik iedere dag impact op duizenden mensen die de software gebruiken die wij schrijven. Wanneer we een nieuwe feature maken of een bestaande verbeteren, en je krijgt als terugkoppeling dat het rapportcijfer dat de klanten geven daardoor van een 7 naar een 8 is gegaan, geeft dat mij een enorme kick.

Wat vind je van werken bij NAVARA?

Werken bij NAVARA voelt voor mij als thuiskomen, er heerst een relaxte sfeer en ik voelde mij vanaf dag 1 op mijn gemak. Er wordt heel veel aandacht besteed aan jou als individu en wat jouw persoonlijke ambities zijn. Ook worden er hele leuke en mooie activiteiten neergezet waar je je collega's wat beter kan leren kennen. Zo hadden wij laatst een Beachparty in Bloemendaal aan Zee op een prachtige locatie aan het strand met spelletjes, live muziek en fantastisch eten.

Welk advies zou je aan iemand geven die overweegt om de consultancy in te gaan?

De afweging tussen consultancy en in-house heeft iedereen die bij NAVARA werkt natuurlijk ook moeten maken. Het grote voordeel van consultancy is dat je niet vastzit aan een specifieke programmeertaal, of technologie-stack die dat bedrijf toevallig heeft gekozen. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen zoals jíj dat wilt en bent niet overgeleverd aan de grillen van één specifiek bedrijf. Ook word je in consultancy minder snel in een legacy project gezogen. Wil je jezelf blijven verbeteren? Vind je het leuk om met nieuwe technologieën aan de slag te gaan? Wil je afwisseling? Wanneer je een of meerdere vragen positief kunt beantwoorden, denk ik dat consultancy ook wat voor jou is.


We ignite. We perform. We improve.

We ignite.
We perform.
We improve.

Let's connect ›